Altınay Teknoloji Grubu, Üretimde Teknoloji Zirvesi’nde grup şirketleriyle yer alarak katma değerli ürünlerine dair sunumlar gerçekleştirdi
Altınay Teknoloji Grubu’nun elmas sponsoru olduğu Üretimde Teknoloji Zirvesi, Dünya Kadın Hakları Günü ve Dünya Mühendisler Günü’nün de kutlandığı 5 Aralık 2020 tarihinde düzenlendi. Altınay Teknoloji Grubu, çeşitli paydaşların fikir alışverişinde bulunduğu etkinlikte grup şirketleriyle yer alarak katma değerli ürünlerine dair sunumlar gerçekleştirdi.
Altınay Elektromobilite Satış ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Mert Uygun, “TRaCEEV ve Yerli Pazarda Kargo Filolarının Elektrifikasyonu” temalı panelde Altınay Elektromobilite’nin hizmet alanlarından bahsetti. Firmanın başta kargo şirketleri olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi filoları ve İstanbul taksicilerine yönelik projelerini anlatan Uygun, maliyet odaklı projelerden ziyade çevreci bir yaklaşıma sahip olduklarını ve geleceğin şehirlerini planladıklarını belirtti.
Türkiye’nin Kalkınmasında Yüksek Teknolojili Ürünlerin Önemi
TAAC Havacılık Teknolojileri Proje ve İş Geliştirme Direktörü Murat Koç da “Türk Havacılık Sanayiine Alt Yüklenici Gözünden Bakış” konulu panelde, sektördeki önemli çalışmaların içerisinde yer almanın gururunu yaşadıklarını aktardı. Türkiye’nin kalkınmasında yüksek teknolojiye sahip projelerin önemli bir rolü olduğunu belirten Koç; havacılık sektöründeki ürünleri Türk mühendisliğinin emeğiyle ortaya koymanın, ülkemize sağladığı katkılarından bahsetti.
DASAL Satış ve İş Geliştirme Direktörü Onur Güzelmeriç ise “İnsansız Hava Araçlarının Sivil Alanlarda Kullanımı” konusunu içeren panelde, beş platformda 10’dan fazla sektöre 20’den fazla ürünle hizmet veren DASAL’ın çözümlerine yönelik kapsamlı bir video yayını sundu. DASAL’ın Türk savunma sanayisinin atılımlarına paralel olarak dünya çapında önemli projeler üstlendiğini vurgulayan Güzelmeriç; geçtiğimiz yıl 11 milyar dolar olan dünya İHA pazarının, 2024 yılında 2,5 katına çıkacağını tahmin ettiklerini belirterek önümüzdeki senelerde piyasaya sürecekleri araçlardan bahsetti.
“Mühendislik 1.0” konulu panelde ise OLBRICHT Baş Mühendisi Dr. Emre Çetin, OLBRICHT’in çalışma alanlarını dinleyicilere aktardı. Çetin, robotlu otomasyon sistemleri için projeler geliştirdiklerini söyleyerek faaliyet gösterdikleri alanlar çerçevesinde mühendislik kavramını ve temel değerleri anlattı. Teknolojiyi bir adım ileriye taşımak için her zaman yoğun şekilde çalıştıklarının altını çizen Çetin, TÜBİTAK ile geliştirdikleri önemli projeler olduğunu da dile getirdi.